Kérdésed van? Hívj minket! +36 30 2081299


Blog
2021.12.08 20:02

3 tipp a tökéletes forralt borhoz

3 tipp a tökéletes forralt borhoz

Odakinn röpködnek a mínuszok, az ünnepek lassan feledésbe merülnek, a tavasz pedig még olyan távolinak tűnik. Használd ki ezeket a hosszú téli estéket a bekuckózásra egy jó könyvvel és egy bögre isteni finom forralt borral. Ezt a lélekmelengető forró italt te is el tudod otthon készíteni. És hogy a végeredmény is pont olyan finom legyen, mint amit a karácsonyi vásárokban megszoktál, tarts be három egészen egyszerű dolgot.

A forralt bor alapja a bor

Az otthoni forraltbor készítés első alappillére a jó minőségű bor. Ennek, ha ilyen célra használod, nem kell drágának és karakteresnek lennie, hiszen úgyis fűszer kerül bele. Viszont nem árt jó minőségűnek lennie,mert mégis csak az alapot szolgáltatja az italunkhoz. Érdemes a főzéshez nagyobb kiszerelést választani. Egyrészt anyagilag is jobban megéri, másrészt több embernek is biztosan elég lesz, amit készítesz. Sok ismert pincészetnek van már 1,5 literes magnumpalackos, vagy akár 3,5 literes kiszerelésű bag in boxos bora. A Borháló üzletei például kifejezetten erősek ezekben a kiszerelésekben. Nézd meg a kínálatukat kínálatunkat itt. 

A főzés

A kíméletes főzés a másik kritikus eleme egy igazán finom forralt bornak, puncsnak, krampampulinak. Miután felraktuk melegedni az alapbort a tűzhelyre soha ne hagyjuk elkezdeni forrni! Ha már gyöngyözik a bor, vedd kisebb lángra, így nem tud elillani belőle az alkohol. Elég 15 percig kislángon főzni őket ahhoz, hogy az ízek összeérjenek.

A fűszer

A harmadik fontos pont a fűszerek kérdése. Tökéletes forralt bor fűszerkeverékeket vásárolhatsz ilyenkor szinte az összes boltban, szinte mindegyis melyiket választod. Viszont ha gyümölcsöt is szeretnél bele rakni, akkor arra mindig figyelj, hogy a főzés végén vedd ki őket belőle. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy benne hagyják a gyümölcsöket, viszont ezek ha szétáznak, megkeserítik az italodat. Ha díszíteni szeretnéd, akkor szeletelj inkább pár szelet friss gyümölcsöt és dobd a poharadba utólag.

Ha az is érdekel, hogy hogyan készül a forralt borod alapjául szolgáló bor, olvasd el olvasd el ITT.