Kérdésed van? Hívj minket! +36 30 2081299


Borok és Csillagok 2. - 2022.12.17. 17:00 óra

Ugye ti is szerettek elmerülni a csillagos égbolt látványában? Mondjuk jó társaságban, egy pohár kiváló borral?
Ezt az élményt is átélhetitek különleges esti programunkon, amely során az éjszakai égbolt legszebb részleteit hozzuk el számotokra!

FIGYELEM! Programjaink belépőit elektronikusan kézbesítjük, ezért kérlek, hogy a termékekre vonatkozó vásárlásodat külön megrendelésben add le.

Dátum
2022.12.17.
Kezdés
17 óra
Helyszín
Borháló Szeged, 6722 Szeged Gutenberg u. 10.
Típus
Borséta
Program hossz
3-3,5 óra
Tematika
Természetismeret
6 950 Ft

SZTORIK

ÉLMÉNY

KALAND

Részletek
A Borok és Csillagok est második felvonására a karácsonyi várakozás hangulatában kerül sor. Ki ne szeretne a mindennapok forgatagából kicsit kiszakadva az égbolt csodáiban elmélyedni, a témához és az adventi időszakhoz passzoló kiváló borok társaságában? Az este kiemelt programja egy lovaskocsis utazás a csillagvizsgálóba az égbolt szabad szemmel és távcsővel való személyes felfedezése céljából.
„Úgy tetszett, dalolunk, s hogy néma dalba olvad Velünk körül a táj, a csillagok s a bor…”
/Tóth Árpád: A Tejút alatt/
Az égbolt csodáit, amely költőinket is megihleti és ámulatba ejti, a tematikus borkóstoló kíséretében tervezzük közelebb hozni látványosságokban gazdag csillagászati előadással. Feltárulnak a téli égbolt különlegességei, az égi képződményekhez kapcsolatos mondák és mítoszokat, és fény derül a betlehemi csillag eredetére is. Tiszta égbolt esetén a távcsövön keresztül saját szemetekkel is megcsodálhatjátok a különösen fényes Marsot, a Jupiter felhősávjait, a Szaturnusz gyűrűit, de akár egy-egy csillaghalmazt is. Ha esetleg az időjárás közbeszólna, akkor sem maradunk égi kincsek nélkül: borult idő esetén távcsöves kalandozásokkal és virtuális égbolttúrával pótoljuk az élményt.
Indulás és visszaérkezés: Borháló Szeged (Gutenberg u. 10.)

 

Az ár tartalmazza:

  • 6 tétel borkóstolót és ismeretet,
  • csillagászati prezentációt,
  • belépőt a Szegedi Csillagvizsgálóba,
  • valamint létszámtól függően az audio guid használatát.
Lovaskocsi jegy ára:
külön fizetendő a helyszínen készpénzben és a létszám arányában módosul. Az árak tájékoztató jellegűek: 10 főnél 2000 Ft/fő, 15 főnél 1400 Ft/fő.
Jegyek elővételben vásárolhatóak meg!
A séta minimum 10 fő esetén indul el!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A programok szervező részéről történő lemondása, vagy más időpontban történő megrendezése esetén a befizetett belépőjegyek árát visszatérítjük.

A programon való részvétel vásárló által történő lemondását a program időpontját megelőző 3 munkanappal tudjuk díjvisszatérítés mellett elfogadni. Ettől eltérő esetekben nem áll módunkban a belépőjegyek árát semmilyen formában visszatéríteni.