A kadarka ugyan jövevény a Kárpát-medencében, de már oly régóta itt van közöttünk, hogy bátran tarthatjuk őshonosnak. Egészen az 1960-as évekig ez a fajta jelentette a vörösborok legfontosabb alapanyagát. Sokarcúságát jelzi, hogy siller, különleges évjáratokban pedig aszú is készülhetett belőle.
Csongrádi, Hajós-Bajai, Kunsági és a Vajdasági borvidék kadarkáit 5 meghívott borász saját, összesen 6-8, tételén keresztül mutatja be.
Dr. Mód László néprajzkutató előadásában megpróbálja bemutatni azt, hogy a kadarka milyen utat járt be a Kárpát-medencében, milyen tényezők segítették népszerűvé válását, és melyek vezettek a visszaszorulásához.
A rendezvényen való részvétel INGYENES,
de jegyvásárláshoz kötött! Részvétel kizárólag belépőjeggyel!
A program a finanszírozása a HUSRB/1903/43/0073 projekt végrehajtása keretében történik.