Kérdésed van? Hívj minket! +36 30 2081299


Női vonalak Szegeden – borséta 20. századi nők nyomában

Ezen a boros sétánkon Hódi Nóra idegenvezető kalauzolásával néhány kiemelkedően tehetséges, sokoldalú, különleges sorsú szegedi hölggyel ismerkedünk meg.

 

Dátum
2021.10.16.
Kezdés
17:00
Helyszín
Szeged
Találkozási pont
Borháló Szeged, 6722 Szeged Gutenberg u. 10.
Típus
Borséta
Program hossz
2-4 óra
Tematika
Kultúrismeret
Akadálymentesített
Igen
9 800 Ft

SZTORIK

ÉLMÉNY

KALAND

Részletek

A welcome tételt még a Borháló Szeged teraszán fogyasztjuk, hogy aztán az induló tétellel a kezünkben és egy-egy fiolával felszerelkezve eljussunk a Fekete Ház legújabb kiállításáig. Az út során izgalmas, sokszor rejtélyes történeteket hallhatunk olyan nőkről, akik nyomot hagytak Szeged kulturális életében. Könyvtáros, fotográfus, író vagy titkárnő. Egy a közös bennük, egytől-egyig önálló keresettel rendelkező, saját jogon nevet szerző asszonyok. A szegedi körkép után, a Clara c. kiállításon gombolyítjuk tovább a kibomló szálakat. Itt még belekóstolunk a következő két bortételünkbe és egy kicsit a divattörténetbe is. Végezetül pedig Nóra tolmácsolásában megismerkedhetünk a „vörös” divatdiktátor Rotschild Klára élettörténetével és karrierjével.

A Fekete ház és Rotschild Klára aznap este csak a csoporté, hiszen zárás után érkezünk. Bár a program során csak a CLARA kiállítást fogjuk megnézni, de az alkalomra kapott múzeumi belépők két kiállításra szólnak.

A jegy másik felét megtartva a Sisi-kiállítás tekinthető majd meg önállóan, már a program keretein kívül, bármely tetszőleges időpontban.

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • az idegenvezetést
  • 5 bortételt (5*1 dl)
  • 2 db múzeumi belépőt: egy VIP jegyet a CLARA-kiállításra, ill. egy önállóan felhasználható belépőt a Sisi-kiállításra már a program keretein kívül

Szeretettel várunk téged is!