Kérdésed van? Hívj minket! +36 30 2081299


Városi borséta: Ferencesek a mindennapjainkban 2. 2023.02.17. péntek 18:00 óra

A köznyelvben csak 'Mátyás templom'-ként emlegetett szeged-alsóvárosi ferences rendház és templom hivatalos neve Havas Boldogasszony-templom. A ferences rendi kolostorba belépve fölfedezhetjük, hogy a barátok milyen sokféle módon vannak jelen mindennapjainkban, és hogy a parányi közösség  hogyan alkalmazkodott a modern kor változásaihoz.

Természetesen a finom borok kóstolása mellett arra is fényt derítünk, hogy milyen szerepet tölt be a szerzetesek életében a bor.

 

FIGYELEM! Programjaink belépőit elektronikusan kézbesítjük, ezért kérlek, hogy a termékekre vonatkozó vásárlásodat külön megrendelésben add le.

Dátum
2023.02.17
Kezdés
18:00
Találkozási pont
Borháló Szeged, 6722 Szeged Gutenberg u. 10.
6 500 Ft

SZTORIK

ÉLMÉNY

KALAND

Részletek

Szombat esti borsétánk során betekintünk a 'barátok' életének és a Door Coworking iroda falai közé. Ezalkalommal a teljes programot a templomnak és a rendháznak szenteljük, így azoknak is érdemes ismételten csatlakozniuk, akik tavaly ősszel már bekukkantottak velünk a ’testvérek’ életébe. 

Sétánkat ismét a Borháló Szegedből indítjuk, ahol az első tétel elfogyasztása során a szerzetesrendek borairól fogunk kicsit beszélgetni. Boros pohárral a (kesztyűs) kezünben és Hódi Nóri történetei kíséretében átsétálunk az alsóvárosi Havas Boldogasszony-templom és ferences rendi kolostorba , ahol a Door Coworking irodán és a templomon túl megnézzük többek között a gyönyörű barokk stílusú étkezőt és a szerzetesek műhelyeit is, miközben Mátyás testvér kérdezhetjük a modern kori rendházi életről.

Sétánk az alsóvárosi Mátyás-téren fog véget érni.

 

Az ár tartalmazza:

  • 6 tétel bort (1 dl/tétel/fő)
  • idegenvezetést,
  • a kolostori és rendházi belépést,
  • valamint létszámtól függően az audio guid használatát.

 

A programot min. 10 fő részvétele esetén indítjuk el!

 

Jegyek kizárólag elővételben!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A programok szervező részéről történő lemondása, vagy más időpontban történő megrendezése esetén a befizetett belépőjegyek árát visszatérítjük.

A programon való részvétel vásárló által történő lemondását a program időpontját megelőző 3 munkanappal tudjuk díjvisszatérítés mellett elfogadni. Ettől eltérő esetekben nem áll módunkban a belépőjegyek árát semmilyen formában visszatéríteni.