Kérdésed van? Hívj minket! +36 30 2081299


Lovaskocsis borséta: Ferencesek a mindennapjainkban - 2022.10.21. 18 óra

Lovaskocsival indulunk el a napsugaras házak legendái közé Alsóvárosra, ahol a városrész közepén álló templom úgy vigyáz a környékre, mint fehér kotlós a csibéire. 

A köznyelvben csak 'Mátyás templom'-ként emlegetett szeged-alsóvárosi ferences rendház és templom hivatalos neve Havas Boldogasszony-templom. A ferences rendi kolostorba belépve fölfedezhetjük, hogy a barátok milyen sokféle módon vannak jelen mindennapjainkban, és hogy a parányi közösség  hogyan alkalmazkodott a modern kor változásaihoz.

FIGYELEM! Programjaink belépőit elektronikusan kézbesítjük, ezért kérlek, hogy a termékekre vonatkozó vásárlásodat külön megrendelésben add le.

 

Dátum
2022.10.21.
Kezdés
18:00
Találkozási pont
Borháló Szeged, 6722 Szeged Gutenberg u. 10.
Típus
Borséta
Program hossz
2,5 óra
Tematika
Kultúrismeret
5 750 Ft

SZTORIK

ÉLMÉNY

KALAND

Részletek

Lópatkók dobogása veri fel az alsóvárosi csendet pénteken a ferences rendház és kolostor macskaköves udvarán. Egy kellemes boros kocsikázásra hívunk a 'barátok' és a Door Coworking falai közé. Az idegenvezetőnk mesél nektek a városrész közepén álló templomról, Mátyás testvér pedig és a modern kori rendházi életről.

Indulás és visszaérkezés: Borháló Szeged (Gutenberg u. 10.)

 

Az ár tartalmazza:

  • 6 tétel borkóstolót, és az
  • idegenvezetést,
  • valamint létszámtól függően az audio guid használatát.
Lovaskocsi jegy ára:
külön fizetendő a helyszínen készpénzben és a létszám arányában módosul. Az árak tájékoztató jellegűek: 10 főnél 2000 Ft/fő, 15 főnél 1400 Ft/fő.
Jegyek elővételben vásárolhatóak meg!
A séta minimum 10 fő esetén indul el!